İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Öğrenci Kulüpleri

Etkinlik Planlama

Üniversite yaşamı, yeni özgürlükleri, yeni sorumlulukları, yeni deneyimleri de beraberinde getirir. Hem akademik alanda hem de sosyal alanda başarılı olabilmenin yollarından biri zamanı verimli kullanma konusundaki alışkanlıkların kazanılmasıdır.

Etkinliklerin zamanının iyi planlaması Kulübün verimine katkısı olan kritik süreçlerinden biridir. Zaman ve planlama yönetimi kulüp çalışanlarının iş yükünü azaltırken tüm aktivitelerin planlanıp, kontrol edilmesi Kulübün değerli insan gücünün zamanını en iyi şekilde yönetmelerini ve verimliliklerini artırmalarını sağlar.

Akademik Takvimin Önemi

Belirlediğimiz amaçlar doğrultusunda yapmamız gereken işlerin tamamlanma tarihlerini belirlemek, zamanı planlama konusunda önemli bir adımdır,zamanı iyi şekilde planlamada okulun akademik takvimine uymaktır.Sınav tarihleri, tatiller,okula yeni gelecek öğrencilerin oryantasyon zamanları gibi bir çok konuyu göz önüne almalı ve ona göre etkinlikler şekillendirilmelidir.Akademik takvime göre çalışma yapmak için aşağıdakilerin dikkate alınması gerekir:

• Hedef ve amaçların belirgin olması.
  • Planlama yapılması,
  • Önceliklerin belirlenmiş olması,
  • Acil durum değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir.